Facebook ho ha tornat a fer. Des del moment de la seva creació, al voltant del 2004, la xarxa social més important del planeta, no ha tingut cap problema en anar integrant idees de plataformes externes que triomfaven per augmentar la seva cartera de serveis. Sigui a través d’adquisicions (Instagram o Whatsapp) o també a través de còpies exactes (stories de Snapchat entres molts altres), Facebook s’ha anat convertint en el gran imperi tecnològic que és ara. Aquest cop, l’empresa nord-americana, s’ha endinsat en el món de les videoconferències i ha presentat Messenger Rooms, que permetrà fer videotrucades gratuïtes de fins a 50 persones a la vegada, imitant així una de les característiques principals de Zoom, el seu nou competidor.

EL BOOM DE LES VIDEOTRUCADES

Ningú s’esperava que aplicacions com Zoom, Skype, Microsoft Teams entressin a les nostres cases amb la velocitat que ho fan fet. La situació de confinament en la que tota la població mundial s’ha vist involucrada, ha originat l‘erupció de moltes aplicacions que estaven en un segon pla en el nostre dia a dia, i una d’elles, està clar que han estat les aplicacions de videotrucades. Tots aquests softwares, s’han convertit en protagonistes permetent-nos continuar comunicats amb els nostres companys de feina, assistir a classe, parlar amb els familiars o amics o fins i tot seguir una sessió de ioga o cross-fit.

Vist l’èxit del mercat de les videoconferències, Mark Zuckerberg, fundador i actual director de Facebook, ha anunciat una revolució en la seva ja existent aplicació de missatgeria Messenger, que ens permetrà participar en videotrucades de fins a 50 participants al mateix temps. Una de les principals diferències entre Messenger Rooms i la resta és que no necessites descarregar cap aplicació i ni tan sols comptar amb un compte de Facebook per a unir-te.

Facebook Messenger Rooms

MILLORANT LA COMPETÈNCIA

Si Zoom no en tenia prou en veure com Facebook li igualava el nombre de conferenciants en les trucades, també ha vist com Messenger Rooms també copiava una de les altres característiques on destacava, la dels fons de pantalla personalitzats, però aquest cop Facebook ha pujat l’aposta podent fer fons de 360º o utilitzar filtres de realitat augmentada.

LA PRIVACITAT ÉS CLAU

Durant la presentació de Messenger Rooms, Zuckerberg va posar especial èmfasi en la privacitat, precisament la principal feblesa que ha demostrat Zoom fins avui. Els problemes de l’empresa de videotrucades per a protegir les dades dels usuaris i evitar fraus ha portat a governs i empreses, com Google o Space X, a prohibir el seu ús entre els seus empleats.

Com hem dit abans, Messenger Rooms és l’últim d’una llarga llista de productes que Facebook ha copiat dels seus competidors i integrat com a propis. Funcionalitats com les Stories, el Marketplace, Facebook Live o Facebook Pay són en realitat versions de característiques que es van trobar per primera vegada en Snapchat, Craigslist, Periscope i Venmo, respectivament.

Creieu que Facebook ha arribat tard al món de les videoconferències? Podrà desbancar a la seva competència sense haver pogut treure-li mercat durant el confinament? Estem segurs que totes aquestes preguntes seran les que tenen ara a les oficines de Menlo Park, però tingui èxit o no aquesta nova aplicació, el que si que tenim clar és que Facebook continuarà copiant per seguir sent el gegant que actualment és.

Estar al dia de les últimes tendències a la xarxa és important per saber si en pots treure partit amb el teu projecte. A KO! t’ho posem fàcil, subscriu-te al nostre blog i que no se t’escapi res!


joelgine

Joel Giné Navarro

Fundador i Director de Kreative Offensive.
Dissenyador gràfic, creatiu publicitari i online manager.